Ondskabens Landskab

Plan-B Teater, København 2005

Landskaber lagt øde, brændende byer og publikum som andenrangs statister i kampen mellem det gode og det onde. Det er nogle af ingredienserne i rockoperaen Ondskabens Landskab, hvor to markante skikkelser på den danske performancescene Erik Pold og Daniel Norback med humoren som våben beskæftiger sig med seriøse emner som folkedrab og menneskerettigheder og stiller det grundlæggende spørgsmål: hvad er ondskab i dag?

I de senere år har begrebet ondskab fået en renæssance, ikke mindst på et internationalt politisk plan, hvor der blandt andet tales om Ondskabens Akse. Men hvad er ondskab? Hvad er det for en størrelse og hvordan skal vi omgås den? I Ondskabens Landskab tvinges tilskuerne til at vælge side og tage kampen op når NORPOL tager dem med på en fantasifuld, overraskende og til tider ondskabsfuld rejse i musik, ord, dans og billeder.

Midt på scenen står et trommesæt, i røg og damp og med kraftig belysning, som et billede fra en heavyrockkoncert. Gemt i tågerne troner trommeslageren Kalle Mathiesen som slår rytmen an. Frem af diset træder to skikkelser fra fortiden… kampen er begyndt.

I Ondskabens Landskab videreudvikler Daniel Norback og Erik Pold deres helt egen performancestil hvor grænserne mellem fiktion og virkelighed ophæves og interaktion med publikum spiller en væsentlig rolle. Sammen skaber de en scenisk form som blander forskellige genrer indenfor teatrets verden. I Ondskabens Landskab indgår elementer fra så forskellige ting som: stand-up, dans, performanceforedrag og rockopera.

NORPOL samarbejder i Ondskabens Landskab med trommeslageren Kalle Mathiesen, som spiller live i forestillingen og forstærker og fortætter forestillingens tema og stemninger. Forestillingens enkle og subtile scenografi er skabt af forfatter, performance- og installationskunstner Seimi

KREDITERING

Medvirkende
Idé, iscenesættelse og opførsel: Daniel Norback og Erik Pold
Komponist og live musiker: Kalle Mathiesen
Dramaturgisk konsulent: Henrik V. Pedersen
Scenografi: Seimi Nørregaard
Lysdesign: Jacob Sennek
Administration: Hanne Svejstrup, Projektcentret i Dansens Hus

Ondskabens Landskab er støttet af
Kunstrådets musikdramatiske udvalg, Dansk Skuespillerforbunds Kollektive Blankbåndsmidler, Sonning-Fonden, Augustinus Fonden og Statens Kunstfond