Goodbye Europa!

Verdens navle eller kulturelt kuriosum?

Husets Teater, København 2014
Warehouse 9, Genopsætning for 8. klasser til 3. g. 2015

♥ ♥ ♥ ♥

Årets hidtil sjoveste kriseeuropæer. Hæsblæsende velfortalt. Den fortjener at få et stort, ungt publikum

Sådan skrev Politiken efter urpremieren på Norpols forestilling Goodbye Europa! Og det er netop med det unge publikum i tankerne, at vi genopsætter forestillingen i det kommende efterår.

Goodbye Europa! går med ømhed og glimt i øjet på jagt efter Europas identitet i en tid, hvor det europæiske projekt synes kriseramt. Hvem er vi europæere egentlig, og hvem skal vi være i fremtiden? Hvordan står det til med vores selvforståelse? Går vi rundt i den sikre tro, at Europa stadig er verdens navle, eller skal vi satse på at blive et kulturelt kuriosum, som turister fra andre kulturelt og økonomisk fremstormende verdensdele som f.eks. Kina kan besøge i ferierne?

Lærerudtalelse:
”Daniel Norbacks tåretrillende morsomme ridt gennem Europahistorien holdt mine gymnasieelever tryllebundet fra start til slut. Stykket trækker linjer fra Europahistoriens nøglepersoner inden for idehistorie og politiske filosofi frem til globaliseringen. Jeg kan anbefale stykket til alle gymnasieelever” Jesper Simony Breining, Adjunkt, Teknisk Gymnasium, Silkeborg.

Goodbye Europa! henvender sig til elever fra 8 klasse og op til 3. g. og retter sig mod fagene dansk, samfundsfag, historie. Hvis det ønskes, er der mulighed for at møde folkene bag forestillingen, og vi vil også meget gerne afslutte med et kort forløb om forestillingens emner, hvis det aftales på forhånd. Der er udarbejdet et undervisningsmateriale, som diskuterer Europa gennem idehistoriske og filosofiske perspektiver. Undervisningsmateriale kan downloades her.

KREDITERING

En forestilling af Daniel Norback og Adelaide Bentzon
Med: Daniel Norback, Pei En Chan og Svend E. Kristensen
Instruktørkonsulent: Emil Hansen
Scenograf: Seimi Nørregaard
Komponist: Pelle Skovmand
Hjemmeside og trailer: Helle Lyshøj
Grafik: Marie Louise Heger
Fotos: Malle Madsen og Jan Søndergaard

Goodbye Europa! er støttet af Kunstrådets Scenekunstudvalg