Teheran Mon Amour

Får302 i 2012
Turbinehallerne ift festivalen ”Hitparaden” Live Art Danmark 2014
Stora Teatern, Göteborg, Sverige 2014

En forestilling om en film, en re-make over en af historiens største kærlighedsfilm: ”Hiroshima, mon amour”. Istedet for en fransk kvinde og en japansk mand, har vi en skandinavisk mand og en iransk mand i hovedrollerne! Spillet kan begynde.

Ligesom i originalen, ved vi ikke hvordan de mødes, vi kommer ind i historien efter at de har tilbragt en nat på et hotelværelse. I dette tilfælde i Teheran. Men der er en stor forskel i forhold til den franske ny-bølge i film fra 1959 – deres kærlighed er ikke umulig for dem selv, den er ikke tilladt af samfundet og straffes med døden!

Forestillingen er en første screening hvor vi kigger på højdepunkterne fra “Teheran, mon amour” og får via interviews fra den iranske diaspora, forskellige bud på hvordan den skal slutte. Det ved vi nemlig ingenting om…

Forestillingen har modtaget en præmiering af Statens Kunstfond 2012. Juryen motiverer:

“Med Teheran, mon amour har Daniel Norback og Erik Pold skabt en intelligent forestilling, hvor publikum bliver præsenteret for forskellige virkeligheder i lag på lag, og udfordret til at stille sig selv en række spørgsmål. Kærlighedshistorien fra Alain Resnais film “Hiroshima, mon amour” bliver paralleliseret med en homoseksuel kærlighedshistorie i dagens Teheran, og det elskende par på scenen er konfronteret med sig selv på film. Daniel Norback og Farid Tristan Sohrabi er rørende og troværdige som parret, hvor det intime og menneskers lyst til kærlighed er truet af samfundskræfterne og den stigende krigstrussel. Forestillingen formår at viske teatrets skabagtighed ud og åbne op for livets egen kompleksitet. Meget vellykket politisk teater!”

KREDITERING

Medvirkende: Daniel Norback & Farid Tristan-Sohrabi
Instruktør: Daniel Norback & Erik Pold
Scenograf: Seimi Nørregaard
Video: Helle Lyshøj
Research: Jaleh Tavakoli
Konsulent: Adelaide Bentzon
Foto: Malle Madsen

Teheran mon amour er støttet af:
Kunstrådets Scenekunstudvalg, Jyllandspostens Fond, Dansk Skuespillerforbund, Statens Kunstfond, Københavns Scenekunstudvalg