Först tänker jag lite, och så gör jag det

Kaleidoskop, København i 2003 ift festivalen ”Til Tiden”.
Grusamhetens Teater, Oslo 2003
Fylkingen, Stockholm 2004
Kulturhuset, Stockholm ift festivalen ”Nordic Exellence” 2004
Oslo Nasjonalmuseum ift festivalen ”Kyss Frosken” 2005
CCA (Centre for Contemporary Art), Glasgow 2005

Vår första scen kallar vi ”Ondskans landskap”, i den scenen kommer vi placera ut pappersbollar på golvet, och varje pappersboll kommer representera någon form av ondska, dom blir till symboler. Det här gör vi för att försöka förstå ondskan och få en personlig relation till den. ”Ondskans landskap” alltså, det ligger nån poesi i det namnet, tycker jag Efter det kommer en lång scen där det sker många olika saker. T.ex kommer vi dansa en slags historisk kamp mellan Karl Marx och Bill Gates. Erik spelar Karl Marx och jag spelar Bill Gates.

En paradoksal metaforestilling, er nok den betegnelse der kommer tættest på forestillingen ”Først tænker jeg lidt, og så gør jeg det”. I et højt energisk tempo fortæller Daniel Norback om den forestilling vi har tænkt os at lave, men som aldrig rigtig bliver opført. Vi bevæger os ind og ud af fiktionen, frem og tilbage mellem performance og non-performance, mellem rolle og fortæller.

På scenen er der en lille primitiv model af scenen, hvor de voldsomme begivenheder som vi har planlagt kan finde sted, såsom bombesprængninger og flagafbrænding. På humoristisk vis bliver publikum langsomt transformeret til at være et testpublikum, som ikke længere er passive tilskuere men bliver en del af forestillingsprocessen. En diskussion om form og indhold i tidens teater bliver et grundlæggende omdrejningspunkt, men ”Först tänker jeg lite, och så gör jeg det” vil mere end det. Først og fremmest er den et bud på et nyt og engageret politisk teater.

Forestillingen er baseret på tekster skrevet og fremført af Daniel Norback, instrueret af Erik Pold, med musik af Kim Hiorthøy og scenografi af Seimi Nørregaard.

Udtrykket er spontant og improviseret. Stilmæssig bevæger vi os blandt genrer som stand-up comedy, poetry-slam, ny dans og elektronisk musik. Vi bruger den direkte publikumskontakt og den frie fortælling fra stand-up-comedy, den fantasifulde og billedskabende elektroniske musik og det koreografisk personlige udgangspunkt fra Ny Dans. Varighed: 35 min.

Först tänker jag lite, och så gör jag det havde premiere som en del af arrangementet ”For Tiden” på Kaleidoskop teater i København i 2003. Det fik fem stjerner af Berlingske Tidendes anmelder, Marius Nørup Nielsen skrev i sin anmeldelse for Berlingske Tidende (8/2, 2003):
“Med hjertet på rette sted og fantasien vidt forgrenet”
“et sandt bombardement af effekter, patos og visionær betydning.”

KREDITERING

Tekst og performance: Daniel Norback
Instruktion: Erik Pold
Musik: Kim Hiorthøy
Scenografi: Seimi Nørregaard
Lysdesign: Jacob Sennek