Arbejdskraft

dokumentarisk performance om udenlandsk arbejdskraft

23. september – 2. oktober. Alle dage 19.30 undtaget lørdage kl. 16.00

Et stillads vælter, to biler sættes i brand og litauiske arbejdere jages væk fra deres arbejdsplads. Det er en almindelig mandag i december 2019 på Nørrebro i København. Men det er langt fra et almindeligt billede af en byggeplads i Danmark. Hvorfor denne åbenlyse vrede og aggression hos en gruppe danske stilladsarbejdere over for den udenlandske arbejdskraft?

I ARBEJDSKRAFT går to mænd på scenen og mødes i en lukket verden for at finde svar. Petras er stilladsarbejder. Daniel er performer. Med på scenen har de en værktøjskasse fyldt med fordomme, nysgerrighed, undren, mod og humor. Kan sammenstødet på Nørrebro åbne for forståelse og samtaler om rettigheder, lønninger, mænd, muligheder og glæden ved at arbejde. Og om det stof drømme er gjort af på tværs af Europa.

ARBEJDSKRAFT sætter fokus på fremtidens arbejdskraft og fælleskabet i Europa.

KREDITERING

Medvirkende: Petras Lisauskas & Daniel Norback
Scenografi: Seimi Nørregaard
Dramaturg & lysdesign: Boaz Barkan
Instruktion: Daniel Norback
Lyd design: Weronika Andersen